İş Makinesi Tırnak Seçimi

27-06-2022 12:53
İş Makinesi Tırnak Seçimi

  İş makinelerinde tırnak oldukça önemlidir. İş makinelerinde kullanılan bir çok parçaya alternatif yaratılabiliyorken tırnaksız çalışmanız mümkün olmayacaktır. En önemli ve kritik parça olan tırnak seçimi yapılırken makinenin tonajına ve çalıştığı alana göre tercih edilmektedir. Mermer ocağı, kum ocağı, taş ocağı ya da çinko, bakır, kurşun çıkarılan herhangi bir ocak, baraj ve yol için farklı tırnaklar kullanılmaktadır. Yanlış bir seçim yapıldığı takdirde ne kadar kaliteli bir tırnak kullanılırsa kullanılsın istenilen verim alınamayacağından işlerinizde zorlanabilirsiniz.

  Doğru bir şekilde tırnak seçimi yapılırken aynı zamanda önemli olan bir faktörde kesinlikle kaliteli bir tırnak seçilmiş olmasıdır. Olabildiği kadar en yüksek seviyede kaliteli bir tırnak seçimi yaptığınız zaman ne kadar süre çalıştığınızın ödemi olmadan verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

  Tırnak hammaddesi olan çelik olmazsa olmazlar arasındadır. Çelikten yapılan bir tırnak içerisine yüksek miktarda krom eklenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda krom dışında yine yüksek miktarda nikel, molibden ve birkaç element daha olan tırnaklar tercih edilmelidir. Eksik malzeme ile üretilen tırnaklar kalitesiz olacağından beklediğiniz verimi alamazsınız. Bu durum işinizi etkileyeceğinden zarar görebilirsiniz.

  Belirtilen elementler bulunmadığı taktirde tırnak çelikten oluşmuş olsa bile oldukça zayıf ve fazlasıyla kırılgan olacaktır. Çabuk aşınan, yamulmaya meyilli, kavisli tırnaklar çalışmanıza engel olacağından bu tarz tırnakları tercih etmemelisiniz. Kaliteli tırnakları tercih ederek hem iş konusunda verimli olurken hem de maddi anlamda tasarruf etmiş olursunuz.

  Kurumsal bir şekilde çalışma yürüten firmalar yalnızca tırnak aşınma süresini hesaplayarak tırnak seçimi yapmamaktadır. Tırnak seçimi yapılırken aynı zamanda tırnak ile ne kadar hafriyat kaldırılabileceğini, ne miktarda maden çıkarılabileceğini hesaplayarak seçimlerini yaparlar. Buna bağlı olarak maliyetlerini hesaplarlar. Kaliteli ve uzun vadede kullanılabilecek tırnaklar tercih edildiği zaman iş sırasında herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığını minimuma indirmiş olacaksınız. Her an tırnak değişemeyeceğinden yedekli çalışılıyor olsa bile zaman kaybetmemek ve zorlanmamak adına kaliteyi yine burada da dile getirmemiz gerekiyor. Kaliteli bir tırnak seçimi yaptığınız zaman başınıza talihsiz olaylar gelme durumu azalmış oluyor.

  Makine seçimi yaparken ne kadar özenli davranılıyorsa aynı şekilde iş makinelerinde tırnak seçimi yapılırken de özenli davranılması gerekmektedir. Müşterilerin bilinçli bir şekilde tırnak seçimi yapması için tırnak çeşitlerini, hangi alanda kullanıldıklarını ve içerdiği elementleri bilmesi gerekmektedir. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen tırnaklar sayesinde işinizden maksimum verim alırken aynı zamanda maliyet konusunda da uzun vadede kullanılacağı için mantıklı olduğunu düşünebilirsiniz. Makinelerin durma zamanına ve termini gibi kritelerlere bağlı olarak bu ürünler pahalı ürünler olabilir. İş makinesi tırnak seçimi yapılırken seçeneklerin mutlaka dikkatli değerlendirilmesi gerekmektedir. Tırnak seçimi yapılırken kullanılacak alanın öncesinde belirlenmesi ve bu alana uygun olan tırnakların tercih edilmesi durumunda işten verim alırken maliyet konusunda da düşünmenizi gerektirecek bir konu kalmadığını görebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.