Ekskavatör Yedek Parça Seçim

07-05-2022 13:21
Ekskavatör Yedek Parça Seçim

İş makineleri insan gücünün yeterli olmadığı durumlarda kullanılmak için ekskavatörler üretilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte iş makinelerinde büyük değişiklikler yapılmasıyla bir çok alanda kolaylık sağlanmıştır. Uzun süre çalışılması gereken işleri çok daha kısa süre içerisinde bitiren bu iş makineleri insanların en büyük destekçisi olmuştur. Ekskavatörler inşaat alanında kullanılan hafriyat işleri gibi işlerde faaliyet gösteren bir iş makinesi olarak bilinmektedir. Genellikle toprak işlerinde kullanılan ekskavatörler işine bağlı olarak çok farklı çeşitlere sahip olabilirler. Çekme kepçe Ekskavatör, ters kepçeli Ekskavatör, şavul Ekskavatör ve vinç Ekskavatör gibi çeşitleri bulunmaktadır. Her bir Ekskavatör çeşidinin farklı kullanım alanları söz konusudur. Ekskavatörler toprak kazmak, hafriyat yüklemek, ağır yüklerin kaldırılması ve ağır yüklerin taşınması gibi işler için kullanılan makinelerdir. İşin amacına uygun olan makine özelliklerine sahip ekskavatörler ile iş kolaylığı sağlanmaktadır. Çok amaçlı kullanımları sayesinde büyük kolaylık sağlar.

Eksvatör çeşitleri paletli Eksvatör ve lastik Eksvatör olmak üzere iki grupta incelenebilmektedir. Paletli eksvatörler daha çok kazma ve düzenleme gibi işlerde kullanılmaktadırlar. Kara yolu işlerinde özellikle paletli eksvatörler kullanılır. Peyzaj ve orman gibi alanlar içinde paletli Eksvatör kullanımı oldukça yaygındır. Lastik tekerlekli eksvatörler istenilen her yere ulaşabilmektedir. Paletli eksvatörler genellikle uzak mesafelerde kullanılırken lastik tekerlekli ekskavatörler kısa mesafeli alanlarda kullanılmaktadır. Lastik tekerlekli ekskavatörlerin çalışma yapacağı alana getirilmesi için başka bir araca ihtiyaç duymamaktadır ekskavatörü kullanan operatör çalışma alanına eksvatörü kendisi götürebilir. Lastik tekerlekli ekskavatörler yine kazma, taşıma ve yükleme gibi işleri yapmak amacıyla kullanılmaktadır.

Ekskavatörler genellikle inşaat alanında kullanılmaktadır. Zeminleri düzeltmek amacıyla ekskavatör kullanılabilir. Boru döşemek ya da çukur açmak için de eksvatörler kullanılabilmektedir. Ekskavatörler her mevsime uyumlu olmaları sebebiyle sıklıkla tercih edilen iş makineleridir. Çamurlu ya da karlı zeminlerde veya sert hava koşullarında tercih edilen ekskavatörler bu koşullara uyum sağlamaktadır. İnşaat sektörünün zorlu şartlarına uyum sağlayabilen ekskavatörler bir çok alanda kullanılmaktadır. Çok amaçlı kullanımları sayesinde birden fazla işin halledilmesini sağlayan ekskavatörler iş bakımından çok fazla kolaylık sağlamaktadır. Her türlü ortama ve hava koşuluna uyum sağlayabilen Ekskavatör iş makineleri sayesinde insan gücünün halledemeyeceği işleri yapmak için kullanılmakta olan iş makinelerini amacına uygun şekilde çeşitleri arasından seçerek işleri kolay bir şekilde halledilmesi sağlanmaktadır. Tüm hafriyat işleri, ağır yükleme işleri, kazma işleri gibi inşaat alanında yapılacak işlerin kolay bir şekilde yapılması için Ekskavatör iş makinelerinden yardım alarak iş verimliliğinin artması sağlanabilmektedir. İş verimliliğinin artması ile yapılacak olan işin kolaylaşması sağlanacağından Ekskavatör iş makineleri bu alanda kullanıcıları için büyük kolaylık sağlayacaktır. Ekskavatör iş makineleri inşaat alanında bir çok destek sağlamaktadır.

Her iş makinasında olduğu gibi ekskavatörlerde yedek parça ihtiyacı olabilir. Keskinova.com bu noktada yedek parça seçiminde en doğru adres olacaktır. Ekskavatörün alt takımı, stabilizasyon ve tahrik ünitesinden oluşmaktadır. Ekskavatörün ileriye ve geriye hareket etmesi için tahrik mekanizması içeren alt takımda birbirine bağlı bir çok parça vardır. Paletli ekskavatörlerin alt takımında bulunan ana parçalar ise döner halka, dönüş dişlisi ve dönüş yatağı, dişliler ve avaralar, paletler, pedler, sürücülerden oluşmaktadır. Tüm bu parçalara Keskinova.com adresinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bir ekskavatörün evinde bulunan ana bileşenler ise ekskavatör kabini, kumandalar, motor, pompa ve ana kontrol valfleri bulunur. Ekskavatör içerisinde yer alan ekskavatör kolunun ana parçaları ise bom, sopa ve kovadır. Ekskavatörün çalışmasını sağlayan bileşenler ev, kol ve alt takımdır. Erişim, kaldırma ve yük kapasitesi parçaların karışımına bağlıdır. Ekskavatör alt takımı, kolu ve yuvasının büyüklüğü makinenin performansına etki etmektedir. Tüm bu saydığımız parçalar ve daha fazlasının bozulması gibi durumlarda Keskinova güvencesiyle yedek parça seçimi yapabilirsiniz. Ekskavatör yedek parça seçimi yaparken Keskinova.com adresini ziyaret etmelisiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.