Forklift Nedir

17-09-2021 12:09
Forklift Nedir

Forklift Nedir? 

Akdeniz Yedek Parça Tedarikçisi 


Günlük yaşantımızda kullandığımız forklift kelimesi ingilizce bir sözcüktür. Öncelikle bu yabancı kelimenin kökeninden bahsedelim. Forklift; fork ve lift kelimelerinden oluşmuştur. Yani "fork” Türkçe anlamıyla çatal ve "lift” Türkçe anlamıyla kaldırmak sözcüğünün birleşiminden oluşur.


Forkliftler 1800'lü yıllardan itibaren hayatımızda yer edinmiştir. Biliyoruz ki yük taşımak hayatımızın her anında ve alanında bulunmaktadır. Özellikle ağır yükleri taşımak her zaman sorun olmuştur. Forkliftler bulunduğu dönemden itibaren değişip gelişerek günümüze kadar çok farklı donanımlarla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle ağır yükler taşınan yerlerde vazgeçilmez hale gelmiştir.



Forklift nedir? Forkliftin kullanım alanları nelerdir?


Forklift, bir yükü kaldırmak ve taşımak için belirlenen yükün altına yerleşip bu yükü kaldırıp - alçaltabilme özelliğine sahip, genellikle kısa mesafeler için ağır yükleri taşıma amacıyla üretimi sağlanan ayrıca ön tarafında bulunan güç kaynağı ile çalışan ve çatallı bir platforma sahip küçük bir endüstriyel araçtır. Forkliftler; depolar, büyük fabrika ve büyük endüstri alanları dahil olmak üzere çeşitli alanların ihtiyaçlarına hizmet eder.


Forkliftler elektrik pili veya yanmalı motorlarla çalışmaktadır. Bazı forkliftler operatörün makineyi sürmesi ve çalıştırma anlarında oturmasına izin verirken, diğerleri operatörlerin ayakta kalmasını gerektirir.


Forkliftler;

Fabrikalar,

Limanlar,

Gemiler,

Depo ve şantiyeler,

Otomotiv ve endüstri alanı,

İnşaat alanları gibi birçok sektörde kullanılır.



Forklift alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


İşletmeniz için forklift satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok faktör vardır. Aşağıda bulunan maddeler bunlardan bazılarıdır.


Kapasite

En önemli özelliklerden biri kapasitedir. Çünkü forkliftler kapasiteye göre derecelenmektedir. Kapasiteyi doğru belirlemek için kaldırılacak yükün boyutunu ve ağırlığını bilmeniz gerekmektedir. Forkliftlerin yük taşıma kapasiteleri genelde 1.5-8 ton olur. Bu forkliftlerin dışında 40 tona çıkan özel forkliftlerde bulunmaktadır. Yük kaldırma yükseklikleri ise 3-7 metre arasındadır.


Boy Uzunluğu

Çalıştığınız alanın boyutlarına göre forklift seçmeniz gerekmektedir. Çalıştığınız alanın boyutlarına uygun forkliftler satın almazsanız kullanırken büyük sıkıntılar çekebilirsiniz.


Lastikler

Forkliftlerin farklı alanlardaki kullanımına göre farklı tipte lastikleri vardır. İki ana tip forklift lastiği vardır; havalı ve dolgu lastikler. Forkliftlerde lastik seçimi en önemli noktalardan biridir. Öncelikle lastiğin hangi zeminde kullanılacağı ve boyutları belirlenmelidir.


Dış mekanlarda yapılan çalışmalarda zemin düz değildir ve bu mekanlar için havalı lastik önerilmektedir.


Havalandırmanın kötü olduğu ve patlama riskinin yoğun olduğu zeminlerde ise dolgu lastik kullanılmaktadır. Dolgu lastikler havalı lastiklere göre daha uzun kullanım ömrü ve içlerinde bulunan kauçuk miktarının fazlalığı ile birlikte forklift kullanımında önerilmektedir. Dolgu lastikler beyaz ve siyah şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Beyaz olan lastikler zeminde iz yapmaması için market depoları ve gıda üreten firmalarda kullanılır.


Lastik boyutlarında ise ağırlıklı olarak 28.9-15, 6.50-10 kullanılmaktadır.

Bunların dışında en önemli faktörlerden biri lastiğin kalitesidir. Sizlere en kaliteli şekilde hizmet sunan ve birçok lastik çeşidinin bulunduğu Akdeniz bölgesinin Antalya şehrinde bulunan Keskinova şirketi olarak sizlerin hizmetinizdeyiz.


Yakıt Tipi

Yakıt türleri kullanım amaçlarına göre üçe ayrılmaktadır. Bunlar dizel, LPG ve elektrikli forklifttir.


Dizel Forkliftler: Kullanımları çok yaygındır ve yakıt olarak motorin kullanırlar. Dizel forkliftler daha fazla güç üretirler bundan dolayı ağır yükler için elverişlidir ve engebeli arazilerde ve dış mekanlarda kullanılmak için tasarlanmıştır. Bu forkliftler daha az bakım gerektirir ve fiyatı diğer forkliftlere göre daha uygundur. Dizel forkliftlerin sürüş kolaylığı ve ağır yükleri kolayca taşıması gibi avantajları olsa da gürültü, yüksek işletme maliyetleri ve kirlilik yayması gibi dezavantajları da vardır.


Elektrikli Forkliftler: Elektrikli forkliftler egzoz üretmez ve gürültü kirliliği yapamazlar çünkü enerji kaynağı olarak elektriği kullanırlar. Bu forklift türü genellikle iç mekanlar ve düz beton zeminler için kullanıma elverişlidir ayrıca en uygun maliyetli forklift türüdür. Bu avantajlarının dışında uzun şarj süreleri, ıslak zeminlerde kullanıma uygun olmaması gibi dezavantajları da vardır.


LPG Forkliftler: Lpgli forkliftlerin çevreye zararı dizel forkliftlerden daha azdır çünkü enerji kaynağı olarak propan gazını kullanırlar. Hem iç hem dış mekanlarda kullanıma uygundur. İlk satın alımda en ucuz forklift türüdür fakat en pahalı yakıtla çalışmaktadır. Elektrikli forkliftler gibi gürültü kirliliği yapmazlar. Diğer bir avantajı ise uzun raf ömrü ve hızlı yakıt ikmalidir fakat patlama riski, yangın tehlikesi ve en pahalı yakıt ve servis maliyetleri de bu türün dezavantajıdır.



Yedek Parça Bulunurluğu


Binek araç alımlarında dikkat edilen yedek parça bulunurluğu forklift içinde geçerlidir. Almış olduğunuz forkliftin bölgenizde yedek parça satışı yapan bir firma bulunması gerekmektedir. Keskinova olarak Clark, Komatsu, TCM, Baoli, Heli, Alfa, Cat, Linde, Balkancar, Crown, Çukurova, Daewoo, Doosan, Federal Power, Hyster, Heca Forklifts, Hyundai, Jac, JCB, Jungheinrich, Liugong, Mitsubishi, Nissan, Shangli, Samsung, Still, TEU, Yale yedek parçalarını tüm Türkiye’ye servis etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 


Antalya’da bulunan yerleşkemizde servis, ekspertiz, bakım, (Heli, Alfa, Clark) yetkili bayi, ve yedek parça hizmeti vermekteyiz. Uzman satış ekibimiz sayesinde mutlu müşteri mottosuyla sizleri önceliğimiz olarak belirliyoruz. 



Güvenlik Standartları


Forkliftinizi ve yedek parçalarını güvenilir satıcılardan almanız gerekmektedir bu sayede istediğiniz tüm şartları sağladığından emin olabilirsiniz. Forkliftinizin çalışma sistemi konusunda doğru ve tam olarak bilgilendirilmeniz ayrıca forkliftinizin lisanslı olması çok önemlidir.


Peki sizin için en doğru forklifti nasıl bulursunuz? İlk olarak bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı tam olarak belirlemelisiniz. Sonrasında size yardımcı olabilecek bilgileri internet ve yerel bayilerden elde edebilirsiniz. Bu konuda Akdeniz bölgesinin Antalya şehrinde bulunan Keskinova' dan danışmanlık, forklift ve yedek parça temin edebilirsiniz.



Forklift Parçaları Nedir? Bu Parçaların Önemi Nedir?


Forkliftler için en önemli konulardan biri kaliteli yedek parçalardır. Bu parçalardan bazıları; rulmanlar, kabin parçaları, zincirler, elektrikli parçalar, motor parçaları, filtreler, çatallar, başlangıçlar, direk silindirleri, baskılı devre kartları, lastikler ve tekerleklerdir.


Forkliftlerin ana yapıları ve parçaları dayanıklıdırlar ancak tüm makineler ve araçlar gibi forklift parçaları aşınma ve yıpranma konusunda hassas özellik gösterirler, ayrıca forkliftlerin düzgün çalışması ve çalışanların sağlığı ve güvenliği için yüksek kaliteli forklift parçaları ve aksesuarları çok önemlidir.

Akdeniz bölgesinin Antalya şehrinde bulunan Keskinova' dan Nissan, Toyota, Clark, Yale, Linde, Hyster, Mitsubishi, Caterpillar, TCM, Komastu, Jungheinrich, Baoli, Crown, Daewood, Dalian, Fiat, Flux, Hangcha, Heli, Hyundai, Isuzu, Om Pimespo, Record, Still, Tailift, Universal, Yuki markalı tüm forklift parçalarını temin edebilirsiniz.



Antalya Dize lForklift

Antalya Lpgli Forklift

Antalya Akülü Forklift

Antalya Elektrikli Forklift

Antalya Transpalet 

Antalya İstif Makinası

Antalya Forklift Servisi

Antalya Kiralık Forklift

Tüm Bloglar

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.